Първа стихосбирка за Гергана Георгиева

Първа стихосбирка за Гергана Георгиева

На 14 февруари 2011 г. ще бъде представена първата стихосбирка на Гергана Георгиева – “Импресия”. Представянето ще се състои от 15 : 30 часа в изложбената зала на НЧ "Орфееви гори – 1870",съобщи Захарина Куцева ,ръководител на Клуб “Приятели на книгата”.

Гергана е ученичка в 9 клас на ПГ за приложни изкуства – Смолян, специалност Рекламна графика. Тя е е един от най-младите членове на творческия ни клуб “Приятели на книгата” в Народно читалище “Орфееви гори” – Смолян, кв. Райково, но вече е участвала в публични литературни четения.

Тя ни заразява с неизчерпаемата си енергия и свежата по детски усмивка. Такъв е подходът и към всичко, което застава на пътя и. Не е така с текстовете, които пише – те издават зрели търсения, дълбоки преживявания, склонност към себеанализ. Тематиката основно е за младежките трепети по трънливия понякога път на любовта. Присъстват обаче и общочовешките теми за съдбата, приятелството, съпричастието …

Стилът и укрепва, ритъмът и римите все по-лесно и се подчиняват, образността става все по-овладяна.

Настоящата стихосбирка е първата крачка на една млада жена към голямата поезия, към големите теми, към големия свят, който един ден ще бъде принуден да се подчини на чара, силата и таланта и.

Вирни се горе