Пълнят над 4000 чувала с пясък от улиците в Смолян

Пълнят над 4000 чувала с пясък от улиците в Смолян

Служителите по чистотата в „Титан Клинър” работят активно за почистване на пясъка, хвърлен за опесъчаване през зимата. 40 души са разпределени по улиците „Първи май”, бул. „България”, ул. „Родопи”, „Наталия” и ул. „Стою Шишков” в кв. Устово.

Към служителите на „Титан” са прикрепени и хора от програмите за временна заетост към общината. Пясъкът се изстъргва от улиците със специални ножове, след което се помита и събира на купчета, съобщиха от фирмата по чистота.

Осигурени са над 4000 чувала, в които пясъкът се събира, след което се кара до градското сметище. В почистването на централните улици са включени и два багера с два самосвала. Фадрома зачиства и участъците, в които все още има сняг. Премахнат е леда пред църквата „Св. Висарион Смоленски”. В късния следобед започва и измиването на булевард „България”. Амбицията на „Титан” е до неделя централната зона на града да бъде почистена. Заради активната работа е затруднено движението по главните пътни артерии на Смолян. Призовават се водачите да бъдат внимателни и да се движат с ниска скорост. Над 50 души от града кандидатстват за обявените допълнителни 10 свободни работни места за чистачи във фирмата, т.е. 5 човека се борят за едно работно място. Набирането на молби вече приключи, като в петък избраните 10 души започват работа, допълниха от Титан.

Вирни се горе