ОУ "Стою Шишков" - с.Търън с награда от просветното министерство

ОУ "Стою Шишков" - с.Търън с награда от просветното министерство

Педагози от училища, детски градини, извънучилищни педагогически учреждения от цялата страна представиха добри практики и съвременни форми на извънкласни и извънучилищни дейности с ученици, и с деца в детските градини в приключилата първа част на конкурса.

Комисия, председателствана от г-жа Пенка Иванова – директор на Дирекция “Достъп до образование и подкрепа на развитието” в МОМН и включваща представители на Фестивална програма “Приятели на България” – Ваня Балчева и Елиянка Михайлова , Синдиката на българските учители – Таня Леонидова и директора на Националния дворец на децата – Татяна Досева оцени писмените разработки и определи резултатите.

Първа награда от Фестивална програма “Приятели на България” се присъжда на Надежда Цветанова Минчева, директор на ЦДГ № 24 “Светулка”, гр. Шумен. Тема – “Магията на оперeтното изкуство – преживяна, сътворена и мечтана от децата в детската градина”. Тя получава гламота и парична награда от 800 лева. Втора награда – грамота и парична премия от 500 лв. е за Емилия Борисова Стоянова, старши учител в Център за работа с деца, гр. Разград, на тема тема: “За работата ми в Градски мажоретен състав и ДТШ “Капчици” към ЦРД, Разград, а трета награда /грамота и парична премия от 200 лв./ печели Горица Евтимова Петрова, старши учител в ОУ “Ст. Михайловски”, гр. Пловдив с тема: "Изкуството на словото – разгръщане на творчески импулси и разчупване на стереотипи”.

Първа награда на Министерството на образованието, младежта и науката за училища и учители, презантирали разнообразни дейности, разкриващи цялостна политика на училището в развитието на извънкласната дейност е за ОУ “Стою Шишков”, с. Търън, Област Смолян. Доклади на Диана Александрова Димитрова – директор, Мариана Огнянова Чаушева, Силвия Замфирова Кейванова, Светлана Момчилова Бозова – старши учители.

Наградите ще бъдат връчени по време на практическата част на конкурса през месец юни в КК Албена.

Награден фонд от 6 000 лв., осигурен от Фестивална програма „Приятели на България“ и Специална награда на Синдиката на българските учители очакват художествени ръководители и техните възпитаници в останалите четири категории в практическата част на конкурса – „Ден на таланта“, Албена 2013, съобщиха организаторите.

Вирни се горе