Седмица на отворените врати в ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Смолян

Седмица на отворените врати в ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Смолян

Над 100 кг капачки предадоха учениците за инициативата „Капачки за бъдеще

Наситена с много прояви премина Седмицата на отворените врати в ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Смолян. От 16 до 20 декември училището посрещна всички желаещи да го разгледат, осъществи празнични инициативи за своите ученици, както и благотворителни акции. С много настроение и празнични емоции в зала „Рада Казалийска“ в учебното заведение бяха запалени светлините на коледната елха. Децата пяха, танцуваха и се забавляваха. Духа на Коледните тържества – най-светлите и чакани през годината, завладя всички.

Учителките по английски език Николина Жекина и Стефка Иванова представиха пред ученици от начален етап открит урок, чрез, който показаха, че ученето на езика може да бъде и забавно.

Освен това всеки четвъртък от месец декември беше посветен на различни занимания и надпревари, сред които „Кубчето на Рубик“, „Дартс“, както и творчески занимания в категория „Рисуване“. Бяха отличени и наградени победителите в различните прояви.

През тази седмица учебното заведение посрещна деца от детските градини в Райково „Родопчанче“ и „ Славейче“. Децата разгледаха добре оборудваната материална база, новите кабинети, залите по интереси и новоизградената в двора на училището площадка по безопасност на движението, която беше открита официално през октомври.

На 18 декември бе обявен и финалът на благотворителна инициатива за събиране на капачки. Учениците от ОУ „Проф. д-р Асен Златаров" Смолян предадоха над 100 килограма пластмасови капачки на РИОСВ, в помощ на кампанията „Капачки за бъдеще“ за закупуване на кувьози и друга апаратура. А по повод предстоящите Коледни и Новогодишни празници децата подариха саморъчно изработени подаръци на екоинспекцията в града ни.

За финал на годината и в очакване на Коледната ваканция ученици от различни класове поднесоха коледни благослови и поздравления към учителите си и съучениците си. А в последния учебен ден празнуваха в класните си стаи по класове.

Екипът на ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ в Смолян поздравява всички с настъпването на Коледните и Новогодишните празници. Пожелава здраве, късмет и щастливи дни през новата 2020 година!

Вирни се горе