Отпадат ограниченията за движение в Чепеларе

Отпадат ограниченията за движение в Чепеларе

Отпадат ограниченията за движение в Чепеларе. С подобряване на пътната обстановка отпада изискването за движение с вериги в града. В сила остават ограниченията обаче до високопланинските села в общината.

В община Смолян пътищата са проходими при зимни условия. Въведени са следните ограничения – всички автомобили да се движат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета по пътищата Смолян- Мугла и Смолян – Турян. Пътищата в общината са от мокри до частично заледени и заснежени, но опесъчени. През изминалата нощ 5 машини на пътноподдържащата фирма „Титан Клинър” са работили по общинската пътна мрежа в Смолян, две в Чепеларе и 5 в община Мадан, съобщиха от фирмата.

Заради авария във водопроводна мрежа е затруднено преминаването по улица „Александър Стамболийки” в кв. Устово. В резултат на теча по улицата има около 10 см. лед, заради което техниката не може да я опесъчи в цялата дължина.

Времето в региона е слънчево и ясно, но студено. Към 09.30 часа температурата в Смолян е минус 7 градуса, минус 6 градуса сочи термометъра в Чепеларе, а минус 4 е в Мадан.

Вирни се горе