Отменят всички планирани екскурзии на ученици от Смолян в Италия заради коронавируса

Отменят всички планирани екскурзии на ученици от Смолян в Италия заради  коронавируса

Със заповед на началника на РУО Смолян Мария Семерджиева планираните екскурзии на ученици от област Смолян до различни дестинации в Италия са отменени, заради случаите на заразени с коронавирус.

Да се ограничи пътуването на деца, ученици и педагогически специалисти от образователните институции от област Смолян извън страната, считано от 25.02.2020 г. до второ нареждане с цел превенция от зараза с новия коронавирус COVID-19 и опазване живота и здравето на децата, учениците и педагогическите специалисти.

Отговорността за опазване живота и здравето на децата и учениците е изцяло задължение и отговорност на директора на образователната институция. Заповедта да се сведе до директорите на образователни институции от област Смолян за сведение и изпълнение. Контрол по изпълнението на заповедта се осъществява от началника на отдел „ОМДК“ в РУО – Смолян, се посочва в заповедта.

Днес, ще бъдат обсъждани и всички необходими мерки, които трябва да се предприемат, като превантивна мярка в региона, относно опасният вирус, както и вземането на мерки на граничният пункт край Златоград.

Вирни се горе