Откриха Младежки информационен център "Яко"

Откриха Младежки информационен център "Яко"

Младежи откриха с пита, гайда, песни и много настроение Младежкият информационно – консултантски център в Смолян. ЯКО – така се казва центърът, такова беше и настроението сред повече от 50 – те младежи, учители и граждани, съобщиха от центъра.

Председателят на ОбС Смолян Филип Топов приветства младежите и пожела спорна работа на Младежкия информационно консултантски център. Те от своя страна аплодираха ръководството на Община Смолян и общинските съветници за предоставената за нуждите на МИКЦ ЯКО страхотна зала в Младежкия дом.

Ръководителят на проекта Лидия Арсова представи проекта и прочете поздравителен адрес от Радостина Раданова – директор Управление на проекти по национални младежки и други донорски програми” към Национален център „Европейски младежки програми и инициативи”, МОМН, съобщиха от пресцентъра на общината.

До късно продължиха разговорите. Младежите, всеки от своята гледна точка – ученик, безработен, студент – споделиха своята радост от възможността да се възползват от услугите на МИКЦ ЯКО, предлагаха нови идеи, организираха се събития.

Още със старта си МИКЦ ЯКО раздвижи живота на младежите от Смолян и даде възможност да обменят идеи и събуди инициативността им, типична за младите хора.

Проект „Младежки информационно консултантски център ЯКО” – Смолян е на Сдружение „Екосвят Родопи” в партньорство с Община Смолян, Обединен детски комплекс Смолян и НЧ „Бъдеще сега” с. Гудевица.

Финансиран е по Национална програма за младежта 2011-2015. В продължение на две години МИКЦ ЯКО ще предоставя актуална информация за инициативи, форуми, кампании и конкурси за млади хора, за възможности за обучение, за кандидатстване по младежки програми, за реализиране на младежки обмени и инициативи. Освен на младежи, информация ще бъде предоставяна и на младежки организации и институции, имащи отношение към младите хора от Смолянска област. Ще бъдат организирани и обучения, консултации, дейности през свободното време за активни млади хора и младежи в неравностойно положение, обясни Лидия Арсова.

Вирни се горе