Отборът на “Пътна полиция” – Смолян се класира на трето място в национално състезание

Отборът на “Пътна полиция” – Смолян се класира на трето място в национално състезание

Отборът на “Пътна полиция” – Смолян се класира на трето място в генералното отборно класиране на Националното състезание „Пътен полицай на годината" – 2012 г. Младши автоконтрольор Васил Бакалски от Сектор „Пътна полиция” при ОД на МВР – Смолян е втори в индивидуалното класиране, похвалиха се регионалната дирекция на МВР.

На 28 и 29 септември във Велико Търново се проведе 20-то поред Национално състезание “Пътен полицай на годината”, организирано от Главна дирекция “Национална полиция” и ОД МВР – В. Търново. Участие в състезанието взеха 59 пътни полицаи от 28-те областни дирекции на МВР в страната.

ОД МВР – Смолян бе представена от полицай Васил Бакалски и полицай Райчо Сивинов. Състезателите демонстрираха своите знания и умения в три дисциплини – теоретически тест върху нормативната база от ежедневната дейност на полицията, теоретически тест по оказване на долекарска помощ на пострадал при пътно-транспортно произшествие, състезание по стрелба с пистолет, майсторско управление на лек автомобил и мотоциклет, практически изпит по оказване на долекарска помощ на пострадал при пътно-транспортно произшествие, обясни говорителят на полицията Добрина Ангелиев.

Младши автоконтрольор Момчил Григоров от сектор „Пътна полиция” при ОД на МВР – Габрово е победител в индивидуалната надпревара от Националната състезание „Пътен полицай на годината” – 2012г. Втори в индивидуалното класиране е полицай Васил Бакалски от Сектор „Пътна полиция” при ОД на МВР – Смолян, а на третото място е полицай Йордан Петков от областната дирекция на МВР в Ловеч.

Първо място в генералното класиране при отборите спечели тимът на „Пътна полиция” – Габрово. На второ място се класира отборът на ОД МВР – София, а на трето място – отборът на ОД МВР – Смолян.

Вирни се горе