От утре до 23 април се ограничава движението в прохода „Превала“

От утре до 23 април се ограничава движението в прохода „Превала“

От утре – 20 април, до 23 април (събота) от 8 ч. до 18 ч. се ограничава движението в прохода „Превала“ – път III-866 Смолян – Стойките, в участъка от км 12+890 (при кръстовището с път III-8641 Пампорово-Смолян) до км 17+600, в близост до мотел „Крива река“. Ограничението е за извършването на локални ремонти по пътната настилка.

По направлението Смолян – Стойките шофьорите могат да използват обходен маршрут: Смолян – Пампорово – Стойките и обратно, като следват поставените пътни знаци и указателни табели. По време на ремонтните дейности се разрешава движението на моторни превозни средства над 3,5 тона по път III-8641 Пампорово – Смолян, съобщиха от пресцентъра на АПИ.

Същата организация на движението в отсечката ще бъде въведена и от 25 април (понеделник) до 27 април (сряда) между 8 ч. и 18 ч.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

Вирни се горе