От Титан обещаха до края на седмицата улиците в Смолян да бъдат почистени и измити

От Титан обещаха до края на седмицата улиците в Смолян да бъдат почистени и измити

Продължава почистването на улиците в Смолян от хвърления пясък за опесъчаване през зимата. До момента са почистени бул. „България”, ул. „Първи май” в участъка до хотел „Соколица”, ул. „Наталия”, голяма част от „Родопи”, „Стою Шишков” и половината от ул. „Дичо Петров”. От вчера почистените от пясък артерии се мият. Днес се довършва почистването на улица „Дичо Петров”, работи се по „Капитан Петко войвода”, „Родопи” и „Момчил юнак” в кв. Устово.

Събраният пясък до момента надхвърля 3 тона, обясниха от фирмата по чистота. Много граждани на Смолян също се включват в почистването и помагат в събирането на пясъка пред домовете си. Така например улица „Борова гора” в Райково бе почистена от живущите на нея, както и част от улица „Възраждане”.

В „Титан Клинър” вече има и много подадени заявления за извозване на отпадъци от клони, формирани след пролетното подрязване на дръвчетата. Те се събират отделно от боклука и се возят до площадка в базата на фирмата, за да се преработят. До края на седмицата се очаква централните и второстепенни улици на Смолян да бъдат почистени от пясък и измити, след което ще започне работа по по-малките и тесни улици в града, обещаха от Титан. Част от служителите ще бъдат пренасочени за почистване от отпадъци на обществените зони. Значителен ресурс от хора и техника ще бъде заделен за събота, когато започва общоградската кампания за пролетно почистване.

Вирни се горе