От ГЕРБ събират 10 000 лева за животновъда, чийто стадо бе изядено от вълци

От ГЕРБ събират 10 000 лева за животновъда, чийто стадо бе изядено от вълци

10 000 лева ще дадат от ПП ГЕРБ настопанина, чийто стадо от овце бе нападнато от вълци. Това обяви при посещението си в Рудозем вътрешният министър и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. Той се срещна с пострадалия от вълчи нападения животновъд Красимир Демирев от село Поляна, който загуби над 50 овце. Решено бе да се съберат за него 10 000 лева солидарно от членове на ГЕРБ, депутати, общински съветници. Евродепутатът Владимир Уручев осигурява половината сума – 5 000 лева, за да се помогне на стопанина, съобщиха от пресцентъра на партията в Смолян.

До броени дни областният координатор на ГЕРБ Николай Мелемов ще разполага с тези средства, за да може младият животновъд да купи други овце, да компенсира загубата и да продължи да работи. До 10 дни министър Мирослав Найденов ще посети област Смолян, за да се срещне с животновъди, земеделци и горски стопанства и да чуе проблемите им.

За Рудозем Цветанов посочи, че съвсем скоро Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще направи кадрова промяна в общинската структура, която към момента не функционира, допълниха от ГЕРБ.

Вирни се горе