От днес в СУ приемат документи за участие в класиране и кандидатстване с оценка от матура

От днес в СУ приемат документи за участие в класиране и кандидатстване с оценка от матура

От 28 юни до 9 юли (без неделните дни) в сградата на Ректората, в Информационно-рекламен център на Софийски университет „Св. Климент Охридски" ще се подават документите за участие в класиране, съобщават от университета.

В комплекта кандидатстудентски документи (по образец), в които се записват желанията за класиране по специалности и форми на обучение, кандидатите могат да заявят и желание за ползване на оценка/и от държавен зрелостен изпит.

При подаване на молбата, всеки кандидат е длъжен да представи квитанция за платена такса в размер на 30 лв., която може да се плати на място, на касите в Информационно-рекламен център или по банков път в банков клон на всяка търговска банка (без БНБ) по банковата сметка на СУ „Св. Климент Охридски".

От такса за кандидатстване се освобождават: кръгли сираци (до 25-годишна възраст), инвалиди с трайни увреждания и намалена работоспособност 70 и над 70 на сто, военноинвалиди, лица, пребивавали до пълнолетието си в домове за отглеждане и възпитание на деца от системата на МОМН, и майки с три и повече деца. Всеки конкретен случай се удостоверява със съответните документи.

В периода от 28 юни до 9 юли молба подават и кандидатстващите за възстановяване на студентски права, които трябва да представят уверение за успешно завършен първи курс на обучение с положени всички изпити.

Вирни се горе