От 10 до 16 септември ще се проведе „Седмица на пожарната безопасност”

От 10 до 16 септември  ще се проведе  „Седмица на пожарната безопасност”

В периода от 10 до 16 септември 2018 г. предстои традиционното провеждане на „Седмица на пожарната безопасност” и честването на професионалния празник на служителите от ГДПБЗН – МВР – 14 септември. В тази връзка са предвидени да се проведат редица мероприятия във всички поделения на пожарната в област Смолян.

Дни на отворените врати – посещение на граждани в РСПБЗН Смолян с цел запознаване с пожарникарската професия ще се проведе в РСПБЗН Смолян от 10 до 13 септември от 8.30 ч. до 17.30 ч.с инспектори ДПК, група „ПГ и СД“.

Предвидено е и Детски празник и Демонстрация на пожарна и спасителна техника – провеждане на спасителна акция с участие на доброволци от ДФ Община Смолян и БЧК. Събитието по традиция се провежда на пл. „Свобода“ – стар център на гр. Смолян и ще бъде на 13.09.2018г. от 16.00 ч. до 18.30 ч.

Служители на РДПБЗН Смолян и РСПБЗН Смолян ще поднесат венец на Паметникa в кв. Райково.

В седмицата следва още – представяне на Детска книжка „С огъня шега не бива“ в Регионална библиотека „Николай Вранчев“ пред малчуганите от ДГ „Синчец“.

В Доспат се организира временна приемна за граждани и провеждане на “Ден на отворени врати” в РСПБЗН-Доспат.

Провеждане на демонстрации на пожарната техника и възможностите на РСПБЗН-Доспат за действия при ликвидиране на различни по характер произшествия, както и провеждане на обучение по ПБ на децата от група за предучилищна подготовка в ДГ “Слънце” гр.Доспат. Предвидени са още събития в Пампорово, обучение за пожарна безопасност на децата от ДДЛРГ „Катя Ванчева“ в с. Широка лъка и ЦДГ „Детелина“ в с. Широка лъка, откриване на временна приемна с дежурен служител за даване на консултации по обезопасяване на обекти в Девин, среща с директорите на училища и набелязване мерки за решаване на проблемите по ПБ, набелязване на мероприятия за подобряване на работата с децата през новата учебната година, разясняване статута на МПО “Млад огнеборец”. ОбА-Мадан, организиране посещение в ОДЗ гр. Мадан и ЦДГ с. Средногорци и се изпълнят демонстративни упражнения по гасене на тава, действие с ПТВ и провеждане на евакуация. ОДЗ-Мадан.

Среща с членовете на ДФ „Спасител“ гр. Рудозем и представители на ОбА Рудозем, за разискване на въпроси по организацията на работа на ДФ, в Неделино, Златоград, Рудозем и др.

Вирни се горе