Остават ограниченията за движение по високите части на област Смолян, 15 селища все още без ток в региона

Остават ограниченията за движение по високите части на област Смолян, 15 селища все още без ток в региона

Остават в сила ограниченията за движение във високите части на област Смолян. Въведени са следните ограничения: всички автомобили да се движат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета през проходите Рожен, Пампорово, Превала, по направленията Смолян- Мугла, Смолян- Турян, Смолян- Пещера, високата зона на Чепеларе, кв. „Езерово”, „Смолянски езера” и планинските села в община Мадан. Пътищата в областта са частично заледени. Вече е отворен пътя до село Пещера. Заради силни пориви на вятъра има опасност от снегонавявания в кв. „Езерово", съобщават от пътноподдържащата фирма Титан.

Три машини на фирмата обработват общинската пътна мрежа в Смолян с пясък и сол, една машина в Чепеларе, 5 в община Мадан. Към 05.00 часа температурата в центъра на Смолян е минус 10 градуса.

Заради аварии по електропроводите, без ток в област Смолян са над 15 селища – в общините Мадан, Златоград и Неделино. Без електрозахранване са селата Букова поляна, Гърнате, Кундево, Буково, Галище, Оградна, Бурево, Диманово, Сливка, Карабовка, Кочане, Еленка и др. Екипи на дружеството продължават работа по отстраняване на авариите.

Според синоптичната прогноза, с която разполага „Титан Клинър”, днес ще бъде предимно ясно, но студено. Температурите през деня ще се задържат между минус 1 и минус 4 градуса.

Вирни се горе