Осмомартенска закуска за мама приготвиха деца от детската градина в Долно Райково и деца от приемни семейства

Осмомартенска закуска за мама приготвиха деца от детската градина в Долно Райково и деца от приемни семейства

Деца от детска градина „Славейче“ в Долно Райково и деца, настанени в приемни семейства в Смолян приготвиха Осмомартенска закуска за мама. Под вещото ръководство на шеф готвачите Димитър Паскалев, Лазар Дърмонев, Христо Бузалски и Минчо Данадров, разделени в четири отбора, децата правиха оригинални сандвичи и вкусни палачинки. Помощници бяха и кандидат готвачите, които се обучават в Българо-германския център за професионално обучение. „Искаме да насърчим децата да зарадват своите майки с празнична закуска, да покажат какво могат, ние да им дадем идеи, и най-вече да се позабавляваме заедно“, каза Димитър Паскалев.

Децата и готвачите бяха поздравени от Галя Маринова – приемна майка, която пожела на всички много весело настроение в предпразничния ден. Всеки малчуган получи престилка и шапка, за да се почувстват наистина готвач и да се потопи в кулинарната атмосфера. Едно забавно кулинарно състезание, изпълнено с креативност, много усмивки, закачки и искрен детски смях. Накрая всички бяха победители и получиха грамоти за участие и много подаръци. А вкусните и красиви сандвичи изчезнаха за минути. Децата – майстори готвачи, си ги хапнаха с удоволствие.

Осмомартенската закуска за мама беше една съвместна инициатива на БГЦПО, клон Смолян, община Смолян и Асоциацията на професионалните готвачи в Смолян. Всички заедно си обещаха, че отново ще се срещнат и ще направят още забавни инициативи заедно.

Вирни се горе