Осъдиха 29-годишен за хулиганство, нанасяне на лека телесна повреда и повреждане на автомобил на МВР

Осъдиха 29-годишен за хулиганство, нанасяне на лека телесна повреда и повреждане на автомобил на МВР

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Смолян е осъден Милен Д., на 29 г., за извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е било съпроводено със съпротива срещу орган на властта и се отличава с изключителен цинизъм и дързост. По сключено споразумение между прокуратурата и адвокат на подсъдимия, Районен съд-Смолян му е наложил наказание от три години лишаване от свобода условно с пет години изпитателен срок.

Милен Д. е признат за виновен за това, че на 23 юли 2016 г., около 1 часа, в с. Баните, обл. Смолян, отправил обидни и цинични думи към двама полицейски служители, които изпълнявали задълженията си по охрана на обществения ред. Преди това той бил употребил алкохол със свои приятели, след което с компанията се придвижвали към центъра на селото. Милен Д. започнал да вика кучето си, което бил пуснал през деня да се разхожда свободно из населеното място, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Служителите на реда, които патрулирали в с. Баните, чули виковете, спрели патрулния автомобил, легитимирали се и помолили Милен Д. да преустанови непристойното си поведение, защото смущавал хората, които живеели наблизо. Той продължил да говори на висок тон, като им казал:“Ще си викам, колкото си искам“. Полицаите му поискали документ за самоличност. Милен Д. се приближил до патрулния автомобил и го залял с бирата, която държал в ръката си. Започнал да се дърпа и бутал полицейските служители, като отказал да му бъдат поставени белезници и се съпротивлявал при влизане в полицейската кола. Изритал с крак задната лява врата на автомобила и я деформирал. След това счупил задното ляво стъкло на същата врата и направил опит да блъсне единия от полицейските служители. В същото време Милен Д. отправил команда към собственото си куче с думите: “Дръж ги, дръж ги”. Животното захапало по крака един от полицейските служител, с което му причинило лека телесна повреда. На делото Милен Д. се е признал за виновен, разказаха още от прокуратурата.

Определението на Районен съд-Смолян е окончателно.

Вирни се горе