Организират среща с писателя Георги Атанасов

Организират среща с писателя Георги Атанасов

КДК Ви кани на среща с Георги Атанасов – автор на книгата „Проклятието на прехода” или Загубеният четвъртвек на България, на 28 май от 18 часа, в изложбен салон „Петър Стайков”. Кой е Георги Атанасов? Той е известен български журналист и политически анализатор. Започва като спортен репортер във в. „Работническо дело”, а по-късно основава и става гл. редактор на първия частен спортен седмичник “Меридиан спринт”, както и на всекидневниците “Меридиан мач” и „Топспорт”. Бил е журналист в “Стандарт” и “24 часа”. В момента е коментатор на в. "Уикенд”. Г. Атанасов е автор на 4 книги и множество публицистични текстове в периодичния печат.

В най-новата си книга – бестселър Атанасов пита настъпи ли краят на историята след падането на Берлинската стена? И дава отговор – според политическия фолк рухването на Източния блок преди 25 години трябваше да донесе всемирно облекчение след Студената война. А се случи точно обратното – лишеният от равновесие свят изпадна в тотален хаос, в който се развихриха граждански конфликти, етнически касапници, тероризъм и криминални метежи, представени като нежни революции.

Историческият преврат в полза на глобалната олигархия бе извършен от Горбачов, анатемосан в собствената си родина като Юда и Херострат, пише Атанасов и разкрива как висшата съветска номенклатура и нейните български последователи превърнаха несигурната политическа власт в наследствен капитал. Той пита: защо в условията на фасадва „демокрация” и монополна „пазарна конкуренция” мнозинството от българите заживяха по-зле в сравнение с времената преди 10 ноември 1989 г? Кои са зловещите лица на прехода, превърнали страната в икономическа, социална, културна и демографска пустия, населявана от полуграмотни маргинали? Как червената буржоазия маскира грабежа на общественото богатства чрез своите мутанти – БСП, СДС, групировките, НДСВ, ГЕРБ? Кого обслужват Тодор Живков, Андрей Луканов, Иван Костов, Симеон ІІ, Сергей Станишев, Бойко Борисов?… Това е само част от проклятието на българския преход, а резултатът – 25 загубени години за България.

Вирни се горе