Организират курсове за водни спасители, предлагат им и работа

Организират курсове за водни спасители, предлагат им и работа

Водноспасителната служба при БЧК-Смолян продължава да набира кандидати за курс за водни спасители. Последни дати преди започване на курса за явяване на приемен изпит са 2 и 3 юни 2012 г. (събота и неделя) в басейна „Струилица” гр Девин, съобщи Стоян Лазаров – специалист “Водноспасителна служба” при Областен съвет на БЧК – Смолян. Кандидатите трябва да представят медицинско свидетелство, да имат навършени 17 години и да покрият няколко приемни нормативи. За спасители на плувни басейни и водни паркове – плуване 50 метра свободен стил – за 1 минута и 25 м. бруст без време. За спасители на открити водни площи и море – плуване 100 метра свободен стил – за 1мин. и 50 сек. и 25 м.бруст без време.

Стойността на курса за І ниво за спасители на плувни басейни е 165 лева, за спасители ІІ ниво на открити водни площи и море е 145 лева (само за изкарали успешно І-во ниво).

След завършване на курса Водноспасителната служба ще предложи на новите спасители оферти за работа, на плувни басейни, водни паркове и морски плажове. Най-атрактивна е офертата за завършилите спасители с квалификация ІІ ниво, БЧК осигурява сезонна работа в плажовете на комплекса Албена. Чисто месечно възнаграждение – 684 лева, всеки ден има осигурен безплатен обяд и безплатни нощувки в бунгалата на БЧК.

Вирни се горе