Организират Горски празник в парк Амзово за седмицата на гората

Организират Горски празник в парк Амзово за седмицата на гората

Южноцентрално държавно предприятие – Смолян, Регионална дирекция по горите – Смолян и Държавно горско стопанство – Смолян организират “ГОРСКИ ПРАЗНИК”, по повод честване Седмицата на гората 2016 година. Той ще се проведе на 9 април (събота) от 11.00 ч. на територията на горски парк “Амзово” (на 4 км от разклона на Карлък по пътя за с.Пещера/Турян, след махала Станевска).

За всички любители на пешеходния туризъм, началният час на тръгване е 9.00 от паркинга (до новите площадки) на стария стадион. По време на прехода до парка (около 4 км) участниците ще имат възможност да чуят полезна и интересна информация за гората и за работата на хората, които се грижат за нея (лесовъдите).

Тези, които не желаят да участват в пешеходния преход, могат да се присъединят в 11.00 часа към забавленията на територията на парка. В рамките на около 2 часа, всички желаещи ще имат възможност да се запознаят с работата на горските служители, а децата ще научат интересни и полезни факти за гората и нейните обитатели чрез образователни интерактивни игри.

Заповядайте!

Потвърждения и записвания са желателни (във връзка с изготвяне на застраховки на децата за събитието) до 7 април, както и за повече информация: Елена Кайкова – тел. 0888534465.

Вирни се горе