Опровержение от Ася Павлова - директор на Дома в с.Ровино

Опровержение от Ася Павлова - директор на Дома в с.Ровино

Информацията, публикувана в медиите вчера съобщена от Тодор Капитанов Председател на КНСБ – Смолян, е абсолютно невярна, оформена като клевета и некомпетентно подадена, за което ще потърся правата си по съдебен ред, тъй като ангажира пряко не само ДВХПР-с.Ровино, а и моето име като директор.

Г-н Тодор Капитанов, в качеството си на Председател на КНСБ – Смолян си позволява да изказва откровени лъжи, относно ДВХПР-с.Ровино. Преценката за финансовото състояние на институцията, е извън неговите правомощия, като извън правомощията му като представител на синдикалната организация е даването на оценки за работата на нейното ръководство. Доколко и какви са възможностите за финансиране, как се разпределя бюджета в институцията и по какъв начин, г-н Капитанов не би могъл да знае, като подобни твърдения като изнесените в медията, са абсолютно неверни и създават единствено и само грешно впечатление в обществеността.

Следва да заявя, че към настоящия момент представляваната от мен институция не е страна по съдебни спорове, нито по отношение на нея има влезли в сила съдебни осъдителни или каквито и да е други решения, което да дава основание за подобни твърдения.

Изказванията на г-н Капитанов са продиктувани от извършено в ДВХПР-с.Ровино съкращение на персонала, наложило се поради намалелия брой ползватели на социалните услуги, предоставяни от дома. Държа да отбележа, че съкращенията в щата бяха съгласувани със Синдикалния комитет на Синдикалната организация към ДВХПР-с.Ровина, като г-н Капитанов също беше уведомен. Очевидно обаче, г-н Капитанов се опитва да изземва функциите на съда и да издава предварително, още преди дори да има образувано дело по повод съкращението, осъдителни решения.

От изказването на г-н Капитанов личи лично отношение, което е недопустимо с оглед възложените му функции на Председател на КНСБ-Смолян.

Директор на ДВХПР-с.Ровина- Ася Добрева Палова

Вирни се горе