Определят съставите на секционните избирателни комисии в общината за референдума

Определят съставите на секционните избирателни комисии в общината за референдума

Кметът на община Смолян Николай Мелемов свиква среща на основание § 2 от ЗПУГДВМС и чл. 34, ал. 2 от Изборния кодекс. ТЯ ще се проведе на 5 декември 2012 г. от 10.00 часа в зала № 247 в Общинска администрация – Смолян за консултации за определяне съставите на секционните избирателни комисии /СИК/ за подготовка и произвеждане на националния референдум на 27 януари 2013 г.

Регламента за участие в консултациите, както и изискванията, на които трябва да отговарят членовете на СИК са подробно описани в Решение № 15 – HP от 21.11.2012 г. на Централната избирателна комисия /ЦИК/, съобщиха от общината.

С цитираното решение може да се запознаете на интернет страницата на: ЦИК (http://www.cik.bg) Българска телеграфна агенция (http://www.bta.bg) Министерски съвет (http://www.government.bg)

Предварителната подготовка и представянето на необходимите документи за участие в консултациите и за назначаване членовете на СИК са от първостепенна важност за успешното им финализиране и са неразделна част от протокола и предложението на Кмета на общината за назначаване на СИК от Районна избирателна комисия – Смолян. Телефон за връзка: 0301/67 630 и 67 643.

Вирни се горе