Окръжен съд-Смолян с приз „Съд-модел в България“

Окръжен съд-Смолян с приз „Съд-модел в България“

Окръжен съд – Смолян за втори път е отличен с приза „Съд-модел в България“. Това се случи през уикенда на церемония в гр. Трявна. Събитието е организирано от фондация „Америка за България“ и „Програма за развитие на съдебната система“. На церемонията присъстваха председателят на Върховния касационен съд проф. Лазар Груев, министърът на правосъдието г-жа Диана Ковачева, г-н Андрю Кели – секретар по политическите въпроси на посолството на САЩ в България. Общо 9 съдилища в цялата страна бяха отличени с този приз. Паметните плакети бяха връчени от програмния директор на фондация „Америка за България“ – г-н Ленко Ленков,съобщи говорителя на съда Игнат Колчев.

„Това отличие е признание за упоритата работа през годините на целия личен състав на Окръжен съд – Смолян за повишаване на общественото доверие към работата на магистратите и за изграждане на една прозрачна, достъпна и прогнозируема съдебна система, но то е и огромно задължение и изисква от нас полагането на още по-високи цели.“, заяви на церемонията Игнат Колчев – зам. председател на Окръжния съд, който прие отличието.

Показателен е фактът, че два от всички девет съдилища, които бяха отличени, работят на територията на област Смолян – Окръжен съд – Смолян и Районен съд – Чепеларе. Оценката се дава за почти 100 процентово изпълнение на всички 24 цели, залегнали в План 2, който се утвърди като национален стандарт за ефективна работа на съдилищата в процеса на правораздаване, администрация и обслужване на граждани.

Вирни се горе