Окръжен съд – Смолян измени мярката за неотклонение на обвинямия Милчо Ч. от домашен арест в парична гаранция

Окръжен съд – Смолян измени мярката за неотклонение на обвинямия Милчо Ч. от домашен арест в парична гаранция

След разглеждане на молбата на обвиняемия Милчо Ч. от гр. Варна, за която информирахме по-рано днес, Окръжен съд  – Смолян измени взетата спрямо него мярка за неотклонение „домашен арест“ в „парична гаранция в размер на 2 000 лв.“.

Съдът прие, че към настоящия момент са налице основания за изменение в по-лека наложената мярка „домашен арест“. Обвиняемият е бил задържан под стража повече от година, а под домашен арест той пребивава вече осем месеца, като от м. юли 2012 г. до момента не се установява да са извършвани спрямо него процесуално-следствени действия. От свидетелството за съдимост и събраните до този момент данни по делото може да се заключи, че към настоящия момент не е налице опасност обвиняемият да извърши престъпление или да се укрие. През тези осем месеца няма данни мярката да е била нарушавана. Обвиняемият продължава обучението си в Университет Хаген – Германия чрез явяване на изпити с дадено разрешение от прокурора. С тези мотиви съдът прие, че с изменението на наложената мярка „домашен арест“ в по-лека такава – „парична гаранция в размер на 2 000 лв.„ ще бъдат изпълнени целите по чл. 57 НПК.

Определението на Окръжен съд не е окончателно и подлежи на обжалване в тридневен срок от днес пред Апелативен съд – Пловдив.

Вирни се горе