Около 10 тона отпадъци събраха младежите от “Мисия Смолян 2012” в село Смилян

 Около 10 тона отпадъци събраха младежите от “Мисия Смолян 2012” в село Смилян

Околко 10 тона отпадъци събраха младежите от “Мисия Смолян 2012” в село Смилян, съобщи кметът на селото Събка Миткова. 5 –тона, събрани от 15-те младежи, участвали в първата смяна на кампанията вече са извозени с колите на почистващата фирма “Титан Клинър”, като стотици килограми от камъни и пръст са използвани за подравняване на черни пътища и дупки около населеното място.

В момента още 15 младежа работят по разкрасяване и облагородяване на селото. Миткова отбеляза, че младите хора са почистили идеално 5 улици до момента. “Селото е преобразено и толкова, чисто, че младежите карат родителите им да ходят по терлици”, коментира Миткова. Тя изказа възхищението си от кампанията и добре свършената работа от страна на младите хора. “Цялото село е смаяно от положения труд. Всички жители се изредиха да поздравяват младите хора за начинанието. Просто нямам думи”, добави кметът на Смилян. Тя изказа благодарност на родителите, които са възпитали толкова трудолюбиви и честни деца, с които всички се гордеят. Миткова подчерта, че кампанията е изключително полезна и трябва да продължи в бъдеще, като традиция за всяко лято. “Община Смолян и “Титан Клинър” направиха една изключително добра инициатива, която е полезна за всички”, заключи Събка Миткова.

В момента селото усилено се стяга за традиционият си събор “Бащино огнище”, който ще се състои на 25 август. Със съдействието но почистващата фирма и по указание на общината са премахнати 5 опасни дървета.

Вирни се горе