ОДЗ “Родопчанче” посрещна гости от Турция и Гърция по проект на програма "Коменски"

ОДЗ “Родопчанче” посрещна гости от Турция и Гърция по проект на програма "Коменски"

ОДЗ ”Родопчанче” посрещна гости от Анталия – Р.Турция и Драма – Гърция. Визитата е по проект на секторна програма „Коменски”.

Проектът „Да празнуваме заедно” е продължение на Детската академия, организирана на градинско ниво, в която децата овладяват ценности, свързани с бита,традициите и добрите нрави на родния край.

Партньори на ОДЗ „Родопчанче”са детски градини от гр. Драма, Гърция и гр. Анталия, Турция, а сътрудничеството е насочено към сравняване на образователните системи, културно наследство, интеркултурно образование, регионална идентичност.

Целта на проекта е обмен на иновационни педагогически технолагии за празнично-обредната система в различните учебни програми. За постигане на целите на двугодишния проект са предвидени : органзиране на проектни срещи, семинари, дискусии на институциите, включени в партньорството; проучване и изследване на традиционнте празници и обичаи; създаване на творчески ателиета; провеждане на седмици, посветени на бита и културата на странте партньори и други интересни дейности в различните етапи на проекта. Ръководител на проекта е Калинка Берова – директор, а координатор – Ралица Данчева.

Очаквайте още подробности!

Повече снимки -Виж Галерия!!!

Вирни се горе