ОД МВР - Смолян стартира инициативата "Живот без дрога и агресия"

ОД МВР - Смолян стартира инициативата "Живот без дрога и агресия"

От месец февруари 2016 г. по инициативата на ОД МВР – Смолян стартират редица мероприятия за превенция срещу наркотиците и насилието сред младите хора под надслов “ЖИВОТ БЕЗ ДРОГА И БЕЗ АГРЕСИЯ”. Инициативата се реализира със съдействието на Регионален инспекторат по образование – гр. Смолян, Местните комисии за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетните от област Смолян, областен съвет на Българския футболен съюз – гр. Смолян, Обединен детски комплекс – гр. Смолян, Регионална здравна инспекция – гр. Смолян и Родопски драматичен театър “Николай Хайтов” – Смолян, под патронажа на областен управител на област Смолян – г-н Недялко Славов, съобщиха от полицията.

Заключителният етап на инициативата на ОД МВР – Смолян “ЖИВОТ БЕЗ ДРОГА И БЕЗ АГРЕСИЯ” включва няколко мероприятия утре, на 20.04.2016 г., в областния град:

  1. Провеждане на областен етап на футболния турнир, който ще започне в 09.00 ч. на Стадион – Смолян. В него участие са заявили 8 училищни отбора от цялата област, които ще се борят за призовите купи и медали, осигурени от Областен съвет на БФС – гр. Смолян.

  2. Следващото мероприятие е по инициатива на Професионална гимназия по техника и технологии “Христо Ботев” – гр. Смолян, която организира спортна проява – велопоход, под надслов “Моята посока – без дрога”. В него ще се включат ученици от всички училища в града със своите велосипеди по два маршрута: от ПГТТ, кв. Устово, ул. “Тракия” и от стар център, площад “Свобода”. Стартът на спортното мероприятие е 15.00 ч., а сборната точка е Амфитеатър – Смолян, на Новия център. За безопасността на движението по време на похода с велосипеди ще бъде осигурено полицейско присъствие.

  3. Всички, включили се в похода ще имат удоволствието от 16.30 ч. да се насладят на изявите на млади таланти от Златоград, Девин и Смолян. Те ще имат възможност на живо на голямата сцена на РДТ “Николай Хайтов” – гр. Смолян, чрез авторско музикално и театрално изпълнение да покажат своето отношение към дрогата и насилието. Официалното лого на инициативата ще бъде обявено на сцената на театъра, а най-добрите изпълнения в конкурса ще получат специални награди.

Всички жители и гости на областния град са добре дошли на посочените мероприятия! Каним представители на журналистическата гилдия на област Смолян, които да отразят спортните и конкурсни изяви на учениците!

Заповядайте, очакваме ваши екипи!

Вирни се горе