ОбС на БЧК-Смолян поздрави възрастните хора

ОбС на БЧК-Смолян  поздрави възрастните хора

На 1-ви октомври възрастните хора от цял свят ще отбележат своя празник. Празникът е учреден за Международен ден с Решение на ООН през 1990 г. Целта е да се повиши вниманието към хората от третата възраст и да се отдаде почит към приноса им за обществото. Ежегодно този ден се отбелязва в десетки страни под мотото „Общество на всички възрасти". Целта на кампанията е да се обърне внимание на възрастните хора около нас, да се отбележи техния принос към обществото ни, да чуем това, което имат да ни разкажат. Тяхното ежедневие не винаги е лесно. В едно цивилизовано общество няма нищо по-естествено от обичта, грижата, уважението и привързаността към възрастните хора.   Те са щастливи, когато не ги изключваме от живота си и споделяме с тях това, което ни вълнува.

Националните дружества на Червен кръст все по-активно работят за подобряване качеството на живот на възрастните хора.

Областният съвет на БЧК – Смолян приветства идеята на доброволците – застъпници за възрастни хора за отбелязване на техния празник, като организира тържество на 29.09.2012 г. в р-т „Милано”. За празника са поканени доброволци – ветерани в системата на БЧК; по 5-ма представители от пенсионерските клубове в гр. Смолян; с. Смилян и гр. Чепеларе. На празника възрастните хора ще предадат своя опит на младите червенокръстци, като заедно ще изработят икебана, картичка и плетива, а след това ще се хванат млади и стари на хоро. Така ще бъде изразена приемствеността между поколенията. Потребителите на социалната услуга „Домашен социален патронаж” към БЧК също ще бъдат поздравени със саморъчно изработени картички от доброволците на БЧК – Смолян.

До пенсионерските клубове в общината ще бъдат изпратени поздравителни адреси за празника. Клубовете на пенсионера в Мадан, Неделино, Девин, Чепеларе и Рудозем също ще бъдат поздравени и почерпени за празника от секретариата на БЧК – Смолян.

Областният съвет на Български Червен кръст – Смолян честити празника на всички възрастни хора и изразява дълбок поклон за направеното от тях!

НЕКА СЪРЦАТА ИМ ВИНАГИ ДА СА ПЪЛНИ С ЛЮБОВ, СЪВЕСТТА ИМ ДА НЕ БЯГА ОТ ИСТИНАТА, ДА ЖИВЕЯТ В МИР И РАЗБИРАТЕЛСТВО С ВСИЧ КИ, ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ, И ДАРЕНИ ВИНАГИ С ОБИЧТА  НА ЛЮБИМИТЕ СИ ХОРА!!!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК МИЛИ ХОРА!!

Вирни се горе