Областният управител подари на „Чисти сърца“ набор от материали за творчество

 Областният управител подари на „Чисти сърца“ набор от материали за творчество

Добър набор от нужни за творчество и духовна дейност материали подари на децата от Младежкия православен център „Чисти сърца“ областният управител на Смолян инж. Димитър Кръстанов. Подаръкът бе донесен на работното място на „Чисти сърца“ в катедрален храм „Св. Висарион Смоленски“ от двете служителки на Областната администрация – пресаташето Велина Бухова и секретаря Александра Радкова. Думите им бяха, че идват по поръка на областния управител, който присъствал на водосвета за откриването на новата учебна година и бил впечатлен от дейността на „Чисти сърца“. Съпругата му останала на творческия празник на децата след водосвета и като учителка преценила благодатната роля на заниманията на децата в храма.

Бухова и Радкова бяха посрещнати от учителките по вероучения Николина Жекина и Радка Георгиева и заедно с няколко деца запознаха гостенките с новите идеи за работа, показаха им презентацията от последната учебна година и изложбите, благодариха от сърце за вниманието на Областната управа.

След водосвета на празника „Вяра, Надежда и Любов“, когато „Чисти сърца“ откриха новата учебна година, инж. Кръстанов заяви, че се радва да види как се полагат усилия за изучаване, разпространяване и утвърждаване на християнските ценности, как се привличат нови млади хора в Българската православна църква, за да бъдат по-добри, по-честни, по-достойни дните ни. Сега пожелава през новата учебна година децата да бъдат още по-усърдни и неуморими в усвояването на знания и добродетели, поздравява от сърце родителите и учителите им.

„Чисти сърца“

Вирни се горе