Областният управител Недялко Славов се срещна с представители на църквата и мюсюлманското изповедание

Областният управител Недялко Славов се срещна с представители на църквата и мюсюлманското изповедание

Днес, областният управител Недялко Славов, по своя покана, прие на среща в кабинета си секретарят на архиерейския наместник на БПЦ в Смолян отец Запрян Шиков и Районния мюфтия на Смолян Неджми Дъбов. Отец Шиков поднесе извиненията архиерейският наместник архимандрит Висарион, че не може да присъства на днешната среща поради пътуване в чужбина, но ще направи всичко възможно да се отзове при следващ повод. „С нашите действия трябва да даваме знак на хората, че държавната власт и религиозните институции имаме единодействие. Ние работим в полза на обществото и заедно бихме постигнали много по-лесно търсените резултати. Имаме общи каузи в интерес за добруването на хората от различни изповедания” – с тези думи откри срещата Славов, съобщиха от пресцентъра на областта. Славов представи двамата заместник-областни управители Адриан Петров, който пряко ще отговаря за въпросите по изповеданията и религиозните свободи и Зарко Маринов.

„Общността ни не е капсулирана. Митовете за нас са развенчани. Отворени сме за диалог, като можем да работим заедно в много общи направления. Ще се радваме да присъствате на наши предстоящи мероприятия.” – заяви след размяна на официалните приветствия Неджми Дъбов. „Ние сме общественици и не парадираме с мюсюлманската религия. Приветстваме участието на изяви съвместно с представители на БПЦ, както и организирането на социални кампании за подпомагане на хора в неравностойно положение.”

„Не разделям хората по техния религиозен избор. Това е нещо много лично, съкровенно. Нашата визия е за пълна равнопоставеност на всеки гражданин в обществото. Ние сме абсолютно добронамерени в отношенията си към нашите избиратели, като целта ни е да решаваме адекватно техните проблеми. ” – допълни изявлението си областният управител.

Вирни се горе