Областният управител инж. Стефан Стайков се срещна с колегата си от Одрин Хасан Дуруер

Областният управител инж. Стефан Стайков се срещна с колегата си от Одрин Хасан Дуруер

Днес областният управител инж. Стефан Стайков прие делегация от Република Турция, начело с областния управител на Одрин г-н Хасан Дуруер. В състава на турската делегация бяха посланик Метин Кълъч-представител на Външно министерство в Одрин; Шенер Джебеджи – генерален Консул на Република Турция в Пловдив; Беязът Танч – заместник областен управител; Баръш Демирташ-Окръжен управител; духовни лица, представители на бизнеса и медиите. В срещата участие взеха зам.–областния управител инж. Чавдар Фурлански, експерти от Областна администрация-Смолян, секретарят на Архиерейското наместничество в Смолян отец Запрян и Районния мюфтия Неджми Дъбов.

Инж. Стайков приветства гостите си с „Добре дошли”. Той пожела на Хасан Дуруер по повод всъпването му в длъжност „Добра мисия” и подчерта, че приема първата им среща като отправна точка към големите мостове на общото сътрудничество. Областният управител каза още, че ние уважаваме напредъка, който Турция осъществява като активно развиваща се индустриална държава. Той изрази мнение, че трябва да се търси по-оперативна връзка, която да даде възможност за повече информация на бизнеса от двете области и предложи на г-н Дуруер да се изградят динамични и ефективни контакти от общ интерес, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.

В отговор на това областният управител на Одрин предложи заместник-областните управители от двете страни да обсъдят сферите, в които да си сътрудничим и да се изготвят доклади. Той обърна особено внимание на възможностите за сътрудничество в областта на туризма. Постигна се договореност в двете областни администрации да се определят официални лица за осъществяване на бизнес контакти на проявяващи интерес фирми и в бъдеще да се организират работни срещи за бизнеса.

В края на срещата инж. Стайков каза: „Смятам, че след като сме съседи, трябва да бъдем и добри приятели”. Той благодари за посещението, пожела успехи на всички и подари на колегата си картина на известния смолянски художник Марко Стойчев, за да отнесат гостите със себе си частица от красотата на Родопа планина.

Вирни се горе