Нови снеговалежи се очакват днес в Смолянско

Нови снеговалежи се очакват днес в Смолянско

Проходими при зимни условия са пътищата в общините Смолян, Чепеларе и Мадан. Пътните настилки са от сухи, до частично заледени и заснежени във високите и усойни участъци. Въведени са следните ограничения: всички автомобили да се движат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета по пътя Смолян – Мугла и участъка кв. „Станевска махала” – кръстовището за селата Турян и Пещера. Три специализирани автомобила на пътноподдържащата фирма „Титан Клинър” обработват общинската пътна мрежа на Смолян с пясък и сол, една машина работи в Чепеларе, 5 в община Мадан, съобщиха от пресцентъра на фирмата.

В трите общини няма затворени и непроходими пътища. В Смолян се работи активно по събиране на хвърления за опесъчаване на улиците пясък до момента. По всички главни пътища работят бригади, заради което на места движението трябва да се осъществява с ниска скорост.

Според синоптичната прогноза, с която разполага „Титан” днес времето ще бъде облачно с ниски температури. След 14.00 часа ще завали дъжд, който към 17.00 часа ще премине в сняг по високите места. Снеговалежът ще продължи през цялата нощ, като утре сутрин, към 05.00 часа, се очаква нова снежна покривка от около 9см. Към 08.00 часа в петък валежите от сняг ще преминат в дъжд, като сняг ще превалява само по най-високите части на планината, допълниха от Титан.

Вирни се горе