Нови протести в неделя от 11 часа в Смолян

Нови протести в неделя от 11 часа в Смолян

Днес в 11 часа цялата страна ще бъдат проведени масови протести под надслов “Да запалим монополите”

На 24 февруари ,от 11 часа ще се проведат поредните протести против високите цени на електроенергията, терора на монополите и невъзможността за нормален живот на българските семейства. Желаещите да подкрепят протеста ще се съберат пред сградата на Родопския драматичен театър. Предвидено е мирно шествие от площад „България” в новия център до площад „Свобода”,съобщиха организаторите от Гражданско движение „ДНЕС”.

Протести ще има и в Неделино,Мадан и Чепеларе,съобщиха организаторите.

Жителите на Мадан ще протестират от 11 часа на централния площад с искане да бъде развален договорът с ЕВН и изцяло нова политика в сектор “Енергетика”, която не ощетява гражданите и бизнеса.

За същия час са насрочени демонстрации и в центъра на Неделино. Хората ще изразят негодуванието си от високите сметки за ток, скъпата електроенергия, както и липсата на държавна политика при бедствия и аварии.

Протестиращите досега смолянчани не са искали правителството да подава оставка, а да се вслуша в исканията на българите и да предприеме конкретни действия за урегулиране на поносими за българските доходи по-ниски цени на тока, да се постигне прозрачност на ценообразуването, ако трябва да се национализират ЕРП-тата след констатацията на техните злоупотреби, защото народът е убеден, че има такива. Да се въведат такива правила, че гражданите да не бъдат мамени. Жителите на Смолян настояват политиците да имат отговорно поведение, а не да излизат с предизборни обещания, които след това не изпълняват, каза регионалният координатор на Гражданско движение „ДНЕС” в Смолян Ралица Данчева.

Организаторите настояват за незабавна среща с президента Росен Плевнелиев, която да бъде излъчвана пряко по БНР и БНТ и на нея да няма политически партии.

Очаква се и българите в чужбина да се включат с мирни акции под надслов “Да подкрепим хората в родината!” Те ще се съберат пред българските посолства във Великобритания, Германия, Гърция, Испания и т.н.

Вирни се горе