Нови по-големи количества едра скална маса са се свлекли вчера върху пътя Смолян-Средногорци, специалисти от АПИ оглеждат района

Нови по-големи количества едра скална маса са се свлекли вчера върху пътя Смолян-Средногорци, специалисти от АПИ оглеждат района

Нови по-големи количества едра скална маса са се свлекли вчера върху пътя Смолян-Средногорци в района на Тикале. Пътят остава затворен до второ нареждане. Временно е преустановена работата по разчистване, поради опасност за екипите. Алтернативният маршрут за движение е Средногорци-Рудозем-Фатово-Смолян, както и в обратна посока.

Препоръчва се тежкотоварният трафик да преминава в посока Средногорци-Ардино-Кърджали, а за Златоград и Неделино подхода да е от Кърджалийска област (Кърджали-Бенковски-Златоград/Неделино).

Идентичен е и проблемът с пътя Рудозем-Смилян, който също остава затворен до второ нареждане.

Днес се очаква председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” – инж.Дончо Атанасов, геодезисти и специалисти от АПИ да посетят проблемните участъци и да се потърсят решения за ефективни действия, както за отваряне за движение на участъците при безопасни условия във възможно най-кратки срокове, така и за дългосрочно решение на проблема.

Периодично ще бъде подавана информация за състоянието на пътните участъци Смолян-Средногорци и Рудозем-Смилян.

Вирни се горе