Нови 3000 стръка летни цветя от днес красят центъра на Смолян

Нови 3000 стръка летни цветя от днес красят центъра на Смолян

Нови 3000 стръка летни цветя засадиха служителите от звеното по озеленяване към почистващата фирма “Титан Клинър” на новия център в Смолян. От днес централния площад “България” и пространството около областната и общинска администрация красят допълнителни 400 бр. колеус, 600 бр. тагетис и 2000 стръкчета далия, съобщиха от фирмата.

Засаждането е част от плана за лятно зацветяване на Смолян, което ще продължи до края на седмицата с посяването на различни видове И в трите квартала на града. Заради високите температури от последните дни и липсата на дъждове фирмата пуска и специализиран автомобил с вани за капково напояване. Младите цветя ще се поливат по два пъти на ден.

Ландшафтният архитект на фирмата инж. Людмил Гочев отбеляза, че благодарение на положените грижи има висок процент на захващане на цветята. Не са установени и кражби на засадените в края на миналата седмица бегонии. Той добави, че заедно със зам.-кмета на общината арх. Георги Даскалов работят по план за ново цветно декориране на островите по бул. “България”.” Гражданите и гостите на Смолян ще останат приятно изненадани от предложението на арх. Даскалов, което ще даде изцяло нов облик на централната градска част”, посочи инж. Гочев. Паралелно със зацветяването, продължава и активното косене на зелените площи в града. Централните части на трите квартала са окосени, като служителите се насочват и във второстепенните улици и междублокови пространства. Окосената зелена маса се използва за производството на биотор.

Вирни се горе