Нов инцидент със загинал работник в рудник „Ерма река”

Нов инцидент със загинал работник в рудник „Ерма река”

Подземен машинист на рудничен вагон е починал в болница, ден след като бил затиснат от локомотив на един от участъците на рудника, в златоградското село Ерма река, съобщи Дарик радио.

Инцидентът се е случил на 10 август, малко преди полунощ. 46–годишният Хайри Дурев, почиствал работното си място, когато бил притиснат от локомотива в липер. Вследствие на това е получил тежки наранявания. Веднага е откаран в болницата в Кърджали, където му е направена и операция. За съжаление по-късно е починал.

„Изпратила съм на място група от експерти, които да разследват причините за инцидента”, коментира директорът на Инспекцията по труда в Смолян Емилия Даракчиева. Според нея, все още резултатите не са готови и неможе да коментира.

По предварителни данни, локомотивът не е бил с добре обтегната спирачка, и при маневра на друг локомотив е имало удар във вагоните, в следствие на което е потеглила и машината, която е притиснала и загиналия мъж, който е от рудоземското село Чепинци.

През юни в същия рудник загина и друг миньор. 49–годишният Киро Минчев издъхна на място, след като бе затрупан от руда. По чудо тогава оцеля 43–годишният Севдалин Методиев, който бе заедно със загиналия Киро на близо 300 метра под земята.

Вирни се горе