Нормализира се пътната обстановка на територията на община Смолян

Нормализира се пътната обстановка на територията на община Смолян

Нормализира се пътната обстановка на територията на община Смолян, съобщи Владимир Росенов – управител на фирма “Титан Клинър”.

Снеговалежът спря, а положителните температури помагат за топенето на снега. Главните улици на Смолян са разчистени и опесъчени. Почистени от сняг са и повечето второстепенни улици. До няколко часа ще се почистят и третостепенните улици в града. Верижна техника чисти пътя към село Мъгла, а шосето до Турян е пробито. Автомобилите, пътуващи към двете селища обаче е желателно да са с вериги, съобщиха от “Титан Клинър”. Всичи служители по чистотата работят за почистване на обществените тротоари, площади и стълбища. Тротоарите се почистват и с двата специализирани мини багера.

Росенов допълни, че фирмата има готовност за реакция и при по-обилни снеговалежи, които се очакват в края на седмицата. В складовете има достатъчно пясък и сол, а техниката е изправна. От фирмата приканват гражданите да се включват активно в почистването на снега, особено пред частните домове, жилищни блокове, фирми и институции. Гражданите могат да подават сигнали и на телефона на фирмата.

Вирни се горе