Николай Вълканов получи отличие за щедро сърце от златоградско училище

Николай Вълканов получи отличие за щедро сърце от златоградско училище

Награда за щедро сърце получи председателят на Съвета на директорите на „Минстрой холдинг“АД Николай Вълканов от златоградското училище „Васил Левски“. Отличието му бе връчено на патронния празник на учебното заведение за даренията, с които Вълканов подпомага обновяването на материалната база. Основното училище откри своя празник с обновена компютърна зала и ново оборудване – 20 компютъра, ергономични столове, мултимедия и друга съвременна техника, която ще допринесе за качественото усвояване на знанията и уменията по информатика от учениците,съобщиха от Регионалния инспекторат.

Към него отправиха своята благодарност не само преподавателите, но и учениците. Николай Вълканов е поел като ангажимент да се погрижи и за належащото обновяване на покрива на учебната сграда, веднага след като специалистите направят съответната план-сметка и преценят какви ремонтни дейности е нужно да се извършат. Грамоти за добро сърце, силно сърце и щедро сърце зарадваха и други гости на празника заради приноса им и тяхната съпричастност в развитието на учебното заведение – кметът Мирослав Янчев, депутатът от ГЕРБ Недялко Славов, областният управител инж. Стефан Стайков, началникът на РИО на МОМН Иван Муцевски. Народният представител Недялко Славов подари на училището транспарант с изписаната мисъл на Левски „Да бъдем равни с другите европейски народи, зависи от нашите собствени задружни сили“ с пожеланието по-често да вникваме в мислите на Апостола, които имат своето актуално значение и днес.

Областният управител инж. Стефан Стайков поздрави златоградчани за високо професионалните кадри, които работят за просперитета на града и за инвеститора „Минстрой холдинг“, който е пример за лична и социална отговорност с проявеното спомоществователство към училището. Кметът Мирослав Янчев пожела на учениците да бъдат последователи на своя патрон Васил Левски и изрази своята увереност, че техните преподаватели дават най-доброто от себе си, за да ги водят към върховете на знанието.

В своето поздравително слово към едно от най-големите и красиви училища в община Златоград началникът на Регионалния инспекторат по образованието в Смолян Иван Муцевски подчерта отново думите на Апостола на свободата „Дела трябват, а не думи…“, за да заблещука България като звездичка на картата на Европа. Той сподели, че е мечта на много просветни дейци да привлекат за делото на българското училище и образование такъв дарител, какъвто е Николай Вълканов за златоградското училище. В учебното заведение работят инициативни, креативни, отговорни професионалисти, които са наистина загрижени учениците им да получават качествено образование, отворени към нови идеи и инициативи, към лично творчество в учебния процес, смята началникът на РИО – Смолян. Те доказаха това и на тазгодишния патронен празник. Награди и отличия имаше не само за изявилите се ученици.

Възпитаниците на ОУ „Васил Левски“ пяха и рецитираха. След празничния концерт на импровизираната сцена във фоайето на учебната сграда бяха извикани и онези родители, чиито деца са показали личностно развитие в учебната работа като родителската ангажираност също бе поощрена с поименни грамоти. Защото резултат се получава само, когато училище, родители и общественост вървят ръка за ръка. Златоградското училище доказва това – в него са ремонтирани не само първите два етажа, 8 кабинети и една класна стая, неузнаваемо променения ученически стол. То разполага и с плувен басейн със стандартни размери от 25 метра за провеждане на състезания по плуване на национално и международно ниво. Първите състезания по плуване в Златоград се състояха през есента на миналата година. Те не биха могли да постигнат това сами, без подкрепата на общината и златоградчани.

Училище „Васил Левски“ получи поздравителни адреси и подаръци от РИО на МОМН – Смолян и Общински комитет „Васил Левски“ с председател Таня Марева в Смолян.

Вирни се горе