Николай Мелемов беше гост при откриването на новата академична година във филиала на ВСУ „Черноризец Храбър” - Смолян

 Николай Мелемов беше гост при откриването на новата академична година във филиала на ВСУ „Черноризец Храбър” -  Смолян

Тържествено беше открита новата академична учебна година 2013 / 2014 г. във ВСУ „Черноризец Храбър”- филиал Смолян. По традиция висшето учебно заведение връчи дипломите на завършилите степените „Бакалавър” и „Магистър” студенти по различните специалности, които са 160. Известният актьор Никола Пашов откри тържеството с монолог от Шекспировата пиеса „Както ви харесва” със заветните думи от нея, че „целият свят е сцена и всички ние сме актьори”. Директорът на филиала проф. д-р Петър Христов обяви заповед за награждаване с грамоти постигналите най-висок успех студенти, а гостите на тържеството връчваха наградите. Събитието уважиха депутатът д-р Даниела Дариткова, областният управител Димитър Кръстанов, кметът Николай Мелемов, началникът на РИО Иван Муцевски и други шефове на държавни институции в Смолян. Гост на официалната церемония бе и ректорът на Академията на МВР доц.Иво Великов, който поздрави студентите и обяви, че ще се задълбочи сътрудничеството между академията и ВСУ при обмен по време на обучението.

Това учебно заведение дава академичния дух на Смолян, на вас ще разчита нацията и държавата, защото вие ще сте в основата на работещата икономика, каза в поздравлението си и д-р Дариткова. Депутатът изрази мнение, че законодателната власт трябва да създаде условия младите хора да се реализират и да останат в България. Живейте разумно, спортувайте и подкрепете забраната за тютюнопушенето, защото добрите познания, здравият дух и здравото тяло ще бъдат полезни за една здрава българска нация, призова още младите хора д-р Дариткова.

Щастлив съм че като кмет на Смолян мога да бъда съпричастен към вашия празник. Пожелавам ви успех и с лекота да усвоявате знанията си, защото знанието и моженето са пътя към успеха, а ние сме длъжни да направим това да се случи, каза в приветствието си пред студентите и преподавателите Николай Мелемов.

След поздравите от гостите, зам.-ректорът на ВСУ проф.Валери Стоянов обяви официално началото на новата академична учебна година и каза, че авторитетното висше училище възпитава младата интелектуална сила на Обединена Европа, защото си дават среща академичният дух, традициите и поривите на знание.

Вирни се горе