Национално отличие за Татяна Савова от Смолян

Национално отличие за Татяна Савова от Смолян

Национално отличие за Татяна Савова от Х Г клас първо място в литературен конкурс – проза. Татяна обича да следва въображението си и създава интересни художествени произведения – разкази, есета. По лична инициатива участва в интересен конкурс – ХI-я Национален ученически конкурс Куба – далечна и близка, който тази година бе с мото Младежта на Куба за солидарност, мир и приятелство с народите. Това е конкурс със сериозна традиция, организиран от Асоциацията за приятелство „България – Куба“, Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти, Националния дворец на децата със съдействието на Министерството на образованието и науката и Посолството на Република Куба в Република България.

Участниците се конкурираха в три възрастови групи. Изявите бяха в различни категории – проза, поезия, реферати, мултимедийни формати, рисунки; на испански и български език; от България и чужбина.

Това беше интересно и сериозно предизвикателство за Татяна. Конкурсът бе повод тя да опознае тази далечна и близка на България страна, научи много за историята и настоящето й. С творческите си способности и богатото си въображение, вдъхновена от емоционална мотивация, Татяна написа интересен, въздействащ разказ за Куба. И…спечели ПЪРВО място в своята възрастова група и категория – проза.

Естествено, имаше подкрепата и редакторската консултативност на своя учител по български език и литература г-жа Христина Костова, която също получи награда за отличното представяне на ученичката си.

Получиха покана за официалното връчване на наградите в Националния дворец на децата в София на 25 юни, но по обективни причини няма да присъстват. Така че ще ги получат по-късно в училището.

Поздравления за Татяна с пожелания за творчески успехи и в бъдеще; и за г-жа Костова – да има още много основания за гордост с такива талантливи ученици, пожелаха от Райковската математическа гимназия.

Вирни се горе