Национален семинар на логопедите ще се проведе в Смолян

Национален семинар на логопедите ще се проведе в Смолян

Националната асоциация на ресурсните учители /НАРУ/ организира семинар на логопедите и слухово-речевите рехабилитатори на 20 и 21 юни в Смолян. Националният форум започва в петък от 10.30 сградата на Планетариума на бул. „България” 20 (Срещу храм Свети Висарион на нов център). Домакин на събитието е Ресурсен център Смолян.

Семинарът ще се открие от председателя на НАРУ д-р Калоян Дамянов. На официалното откриване се очаква да присъстват областният управител на Смолян инж. Димитър Кръстанов, началникът на РИО Иван Муцевски и директорът на РДСП Сийка Иванова.

Основната част от обучението ще се води от проф. дпн. Цветанка Ценова от Софийския университет „Климент Охридски“. Тя ще представи темата „Нови терапевтични подходи и изследвания, свързани с обучителните затруднения (дислексия и дисграфия) и приложението им в логопедичната практика”. Председателят на националното сдружение на логопедите в България Детелинка Траянова ще говори по темата „Стандарти в логопедията”.

В семинара ще коментира и визията за логопедичната практика в Ресурсните центрове. Предвидено е и специално работно ателие по слухово-речева рехабилитация.

В събитието ще се включат над 100 логопеди и слухово-речеви рехабилитатори от цялата страна. По време на срещата ще има отворена дискусия с предложения за нормативни промени в сферата на логопедичната дейност и обучението на учениците със специални образователни потребности.

Вирни се горе