Нашумелият български филм”Раци” с премиера в Смолян

Нашумелият български филм”Раци” с премиера в Смолян

Тази вечер от 18.00 часа в сесийната зала на община Смолян ще бъде показан филмът на Иван Черкелов – „Раци”. Лентата, обрала през 2009г. овациите на няколко международни кинофестивала, ще се излъчи едновременно в 20 града на България.

Главните роли във филма са поверени на талантливите български актьори Филип Аврамов и Валери Йорданов.

„Раци” разказва историята за двамата близки приятели, въвлечени в криминалната борба между две враждуващи бизнес групировки. Двамата герои изпълняват безобидни на пръв поглед поръчки, без да подозират, че накрая ще се озоват един срещу друг. Вкопчени като раци в примамките, които ежедневието непрекъснато предлага, героите сами определят съдбата си.

Успоредно с криминалната линия в сценария, са разкрити вътрешните духовни проблеми на героите, към онези неумолими нишки, свързващи помежду си всичко и всички. Двамата приятели отчаяно се опитват да осъществят диалог помежду си, да си говорят за взаимоотношенията, за смъртта, за смисъла и отговорностите.

За характера на лентата, един от героите споделя: „…Все едно аз съм машинист на парен локомотив и си идвам от работа мръсен, черен, целия в сажди. Имам нужда от много вода, гореща вода, да се измия, да се изкъпя, да стана бял. А тя ме посреща и ми дава една чашка вода – студена, от чешмата, да пийна, щото си жаден, казва…”

Във филма участват още известни имена от арт средите, сред които Николай Урумов, Евгения Баракова, Марин Маринов, Слава Дойчева, Красимир Доков.

Входните билети за филма са по 2.00 лв.

Вирни се горе