Наша народна певица ще пее на българския събор в Кипър

  Наша народна певица ще пее на българския събор в Кипър

Талантливата народна певица Светла Дукатева ще вземе участие в най-голямото българско събитие на острова на Афродита – Вторият традиционен български фолклорен събор, ТА „Българи”- Кипър. Събитието ще се проведе на 28.09.2019г., от 18:00 часа на крайбрежната сцена в гр. Ларнака. Невероятната родопчанка ще изпълни едни от най-хубавите народни песни, с които ще пренесе всички наши сънародници в родината.

Заедно със Светла Дукатева, участие в събитието ще вземе и клавиристът Иван Йосифов. На Втория традиционен български фолклорен събор Светла Дукатева ще представи и новия си музикален проект – “Серефимовата песен”.

Тя е посветена на освободителя на Средните Родопи – полк. Владимир Серафимов. Проектът е реализиран с помощта на родолюбците от Пътуващо читалище “Бащино огнище” и Сдружение “Родопски хайдути”. Очаква се на събора в Кипър да присъстват над 2500 души. Участие в събитието ще вземат български фолклорни танцови групи и певци от България и Европа, потвърди новината за SmolyanNews.com председателят на Сдружението Манол Ружинов.

Вирни се горе