НАПИ се готви за зимата

 НАПИ се готви за зимата

Със заповед на изпълнителния директор на НАПИ инж. Димитър Иванов е сформиран кризисен щаб за обезпечаване на подготовката за зимното поддържане на републиканската пътна инфраструктура, съобщиха от агенцията.

 Специално сформираната комисия за проверка на договорите за текущ ремонт и зимно поддържане на пътищата е установила, че от 90 сключени договора –  41 са с изтекъл срок, а 35 изтичат до края на годината, 14 договора имат срок до 2010г. и 2011г. Резултатите налагат до края на август да стартират процедури за 76 договора по възлагане на обществени поръчки за поддържане на републиканските пътища, стопанисвани от НАПИ, информира агенция Кросс.

Заповедта на изпълнителния директор на агенцията задължава в най-кратки срокове всички областни пътни управления да представят доклад за подготовката за зимно поддържане.  Директорите на Областните пътни управление в цялата страна трябва да докладват и за районите, за които не е договорено зимното поддържане – пътна мрежа, километри, коя фирма е обезпечавала зимното поддържане в този район и оценка на извършването.

Вирни се горе