НАП напомня да си подадем данъчните декларации за третото тримесечие на 2019 г.

 НАП напомня да си подадем данъчните декларации за третото тримесечие на 2019 г.

Изтича срокът за подаване на декларации за дължими данъци от предприятията и самоосигуряващите се, които са изплатили доходи на физически лица, извън тези по трудов договор, и са задължени по закон да удържат данък.

От Националната агенция за приходите напомнят, че авансовият данък за доходите от наем, от друга стопанска дейност и за паричните доходи от други източници, удържан за доходи, изплатени през третото тримесечие на 2019 г., се декларира до 31 октомври.

Декларацията се подава и от физически лица, ако предприятието или самоосигуряващото се лице, не е задължено да удържа и съответно да внася данък. Дължимите данъци се декларират в Приходната агенция до края на месеца, следващ тримесечието, през което е придобит доходът.

Декларацията за дължими данъци се представя в НАП и за окончателните данъци, удържани върху доходите на чуждестранни физически и юридически лица, както и за окончателните данъци върху доходите от дивиденти и ликвидационни дялове, разпределени на местни и чуждестранни физически лица, на чуждестранни юридически лица и на местни юридически лица, които не са търговци, включително общини.

Вирни се горе