Наложиха най-тежката мярка „задържане под стража“ на рецидивист с 13 присъди

Наложиха най-тежката мярка „задържане под стража“ на рецидивист с 13 присъди

По искане на Районна прокуратура – Смолян съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Младен М., на 57 г., привлечен като обвиняем за това, че отнел чужди движими вещи чрез повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот, от собственика без неговото съгласие и с намерението противозаконно да ги присвои, при условията на опасен рецидив – престъпление по чл. 196, ал.1, т.2, вр. с чл.195, ал.1 т. 3, вр. с чл.194, ал.1, вр. с чл.29, ал.1, б. “а” от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че в гр.Смолян, на неустановена дата за периода от 2 октомври 2016 г. до 19,30 часа на 12 октомври 2016 г., обв. Младен М. отнел от жилище различни вещи, сред които книги, будилник, прибори за хранене, обувки, и др. Той е влязъл в дома след като разбил бравата на входната врата и докато собственикът отсъствал, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

До момента обв. Младен М. е осъждан 13 пъти, основно за престъпления против собствеността на различни граждани, за които е изтърпявал наказание „лишаване от свобода“. Последното му наложено наказание “лишаване от свобода” е било изтърпяно на 23.06.2016 г., когато е било постановено условно предсрочно освобождаване. Последното деяние е извършено в рамките на определения изпитателен срок по предсрочното му условно освобождаване. Определението на Районен съд-Смолян може да се обжалва пред Окръжен съд-Смолян.

По искане на Районна прокуратура-Смолян съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ и спрямо Светлозар А., на 38 г., привлечен като обвиняем за това, че управлявал моторно превозно средство след употреба на наркотично вещество, установено по надлежния ред – престъпление по чл. 343б ал.3 от Наказателния кодекс.

На 13 януари 2017 г., обв. Светлозар А. е бил спрян за проверка от служители на МВР на бул. „България“ в гр.Смолян. Той е управлявал лек автомобил, марка „Шкода Фабия“. При извършен тест с техническо средство "Dreger Drug Check 3000"е установено, че шофира след употреба на наркотично вещество, а именно – марихуана и амфетамини. Същият е дал кръвна проба и е назначена химическа експертиза. Определението на Районен съд-Смолян може да се обжалва пред Окръжен съд-Смолян.

Вирни се горе