Наградиха победителите в конкурс в Златоград

Наградиха победителите в конкурс в Златоград

“Защо се гордея, че съм златоградчанин”, беше темата на обявения от Център за обществена подкрепа Златоград конкурс за рисунка, снимка, стихотворение и есе по повод 21 ноември – празника на Златоград. В конкурса се включиха, ученици от ОУ „Васил Левски” и СОУ „Антим I”. Изложбата с творбите на участниците беше подредена в библиотеката на читалище „Просвета-1908” гр. Златоград, която беше партньор на проявата. На тържественото откриване на изложбата в присъствието на представители на Общинска администрация и Център за обществена подкрепа, учители и ученици бяха връчени и наградите на най-добрите от директора на ЦОП Златоград Роза Алчева.

В категорията до 4 клас първа награда за своето съчинение получи Елена Башева от III-ти клас ,а втора и трета –съответно Илия Юнаков и Максим Бурдев –четвъртокласници от ОУ” В. Левски”. Поощрителни награди получиха Йоана Цацарова и Ирон Хаджиев .

За стихотворение наградите бяха за учениците от СОУ „АнтимI”: за Христо Мангарудов-1-во място и Илиана Станчева -2 –ро място.

В конкурса за есета се включиха и ученици от горен курс. Първо място беше отредено на Елена Караманолева, второ на Моника Пинева, а на трето се класира Татяна Юрчиева.

Много рисунки участващи в обявения конкурс, от ЦОП показаха ,къде учениците откриват корените на родолюбието, вдъхновението ,чувството на гордост ,че живеят в Златоград.

В категорията до четвърти клас първите 3 места бяха за следните ученици: Първо място -Максим Бурдев, второ -Гергана Инджова, трето – Анелия Лападжова, Поощрителна награда бе връчена на най – малката участничка -8 годишната Емилия Александрова.

А при другата възрастова категория на първо място беше класирана Теофана Костадинова, на второ Ванеса Теритова, а третото място бе присъдено на Даниела Кетипова Всички те са ученици от СОУ „АнтимI”

Четвъртокласниците от ОУ”В.Левски” представиха интересни фотографии, като журито отреди първите 3 места, съответно на Анелия Лападжова, Антония Чепинска и Гергана Инджова. Поощрителни награди получиха Емануил Манчев и Крисо Димитров от същото училище.

Участниците в конкурса, който даде и началото на празничните прояви посветени на Освобождението на Златоград бяха поздравени и от главния библиотекар Зорка Хаджиева. Тя благодари на ЦОП за партньорските инициативи на всички участници в конкурса и на учителите от двете училища. С пожелание творбите да станат достояние за повече хора беше предложено да бъдат издадени в алманах, посветен на Златоград, който да включи творческите виждания на малки и големи.

Вирни се горе