Наградиха най-активните читатели на библиотеката за 2020 г.

Наградиха най-активните читатели на библиотеката за 2020 г.

Регионална библиотека „Николай Вранчев” – Смолян награди най-активните читатели за 2020 година. Изборът на номинираните е на база на резултатите от автоматизираната библиотечна система. Директорът на библиотеката Светлана Хаджиева поздрави наградените и благодари на всички читатели, училища, партньори, клубове и издателства за активната съвместна дейност в осъществяване на различни инициативи на библиотеката.

Грамоти и предметни награди получиха: Костадин Георгиев и Атанаска Прахова /родител/ – в категория до 7 години за стимулиране на ранно детско четене – с прочетени 110 книги. Силвена Иванова – категория до 10 години – с прочетени 246 книги. Екатерина Кузманова – в категория до 14 години – с прочетени 114 книги. Грамоти и книги получиха и клубовете към „Приятели на Детски отдел” при ОУ „Иван Вазов”, с ръководител Таня Раева; ОУ „Иван Вазов”, с ръководител Милена Стоилова; СУ Отец Паисий”, с директор Надя Ловчалиева; ОУ „Юрий Гагарин”, с ръководител Северина Гаджева. Отдел „Заемна за възрастни” отличи следните читатели:

За най-много прочетени книги награда и грамота получи Елена Михайлова; в категория „Млад и активен читател” – Мариана Солакова, а Янка Тачева получи награда за номинация – „Най-активен читател” на библиотеката.

Регионална библиотека Николай Вранчев” връчи грамоти и награди за активно участие в съвместни дейности с отдел „Краезнание” на следните клубове и учители:

„Обичам България” – клуб по история и краезнание при ППМГ „Васил Левски” – Смолян, с ръководител Цеца Делева; Клуб „Млад краевед” при ЕГ „Иван Вазов” – Смолян, с ръководител Мария Консулова; г-жа Валентина Робова – учител по български език и литература при ППМГ „Васил Левски” – Смолян.

В категория Дарител на годината отдел „Комплектуване и обработка на библиотечните фондове” излъчи две номинации – за издателство и индивидуален дарител. Това са Огнян Сбирков и издателство „Тангра ТанНакРа”. Дарението на Огнян Сбирков е от 100 тома книги, голяма част от които са краеведски, като най-ценното и рядко издание сред тях е „Портрет на гръцкото фенерско духовенство и коварните му дела против българите в Родопите”, издадена през 1887 година от С. М. Родопски (С. М. Родопски е псевдоним на съавторите Стою Шишков и райковският свещеник Никола Мавродиев). Дарението на издателство „Тангра ТанНакРа” за фонда на Регионалната библиотека – Смолян и библиотеки от областта е 603 тома.

Колективът на библиотеката поздравява всички наградени и пожелава успешна година с повече читатели и реализирани съвместни инициативи!

Вирни се горе