Над планините ще има разкъсана облачност, на места ще превали слаб сняг

Над планините ще има разкъсана облачност, на места ще превали слаб сняг

Днес още преди обяд облачността, средна и висока, ще се увеличи, но ще бъде без валежи.

След обяд над Източна България, Източните Родопи и по долината на Струма ще духа до умерен вятър от юг-югозапад.

Над планините ще има разкъсана средна и висока облачност, по-значителна след обяд, но само на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад.

Максимална температура на 1200 метра около 0°, на 2000 метра около минус 5°. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца, през деня ще се понижава.

В петък температурите ще се повишат още, Облачността ще е по-често значителна, само на отделни места ще превали слабо.

В събота превалявания ще има на повече места, ще са слаби, в Северна България и планините от сняг, в останалите райони от дъжд. През втората половина от деня облачността от запад на изток бързо ще се разкъсва и ще намалява, а през нощта срещу неделя и вятърът ще отслабне.

В неделя денят ще започне със слънчево и студено време, но след това от запад отново ще се заоблачи; облачността ще е предимно средна и висока. През първата половина от следващата седмица вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, ще се усили, особено в Източна България.

Температурите чувствително ще се повишат. Облачността ще е разкъсана, предимно значителна, възможно е на отделни места да превали слаб дъжд, но съществени валежи не се очакват.

Вирни се горе