Над 600 лв. събрани в Момчиловци от благотворителният пролетен концерт

Над 600 лв. събрани в Момчиловци от благотворителният пролетен концерт

624 лв. е сумата, събрана от продажба на билети за Пролетният концерт по повод християнският празник Сирни заговезни в село Момчиловци. Проявата имаше благотворителна насоченост, в помощ на семейството, чийто дом изгоря при пожар миналата седмица. Сумата ще бъде бъде прибавена към тези от поставената в библиотеката на читалище „Светлина” „Дарителска кутия“. Тя ще бъде отворена на 5 април от комисия, която ще изготви протокол за дарените средства, а те пък ще бъдат предоставени на пострадалото семейство. Информацията съобщи секретарят на читалището в Момчиловци Васка Мавродиева.

Припомням, че още миналата седмица в селото бяха поставени Дарителски кутии във всички магазини, заведения и обществени места. В петък беше разкрита и банкова сметка, като сумата постъпила по нея до понеделник дообяд бе 800 лв.:

Общинска банка

BIC: SOMBBGSFIBAN: BG 02SOMB91301060320901

Роска Николова Георгиева

Кметът Сийка Суркова е внесла докладна записка за отпускане на еднократна помощ на семейството. Общината ще помогне и с материали за възсатоняване на къщата. Местната Коалиция за развитие на община Смолян /КРОС/ обещали да сменят дограмата на изгорелия дом и да помогнат за възстановяването му.

Вирни се горе