Над 270 деца участваха в националната седмица на четенето в регионална библиотека

 Над 270 деца участваха в националната седмица на четенето в регионална библиотека

Над 270 деца от детските градини и ученици участваха в Националната седмица на четенето, която се проведе в Детски отдел на Регионална библиотека „Николай Вранчев”.

Библиотекарите представяха пред участниците различни традиционни и иновативни продукти и дейности за насърчаване на интереса към четенето, реализирани под формата на: литературно четене на любими приказки, стихотворения, легенди и гатанки, презентации и изложби с Коледна тематика.

От своя страна учениците представяха своите програми и старателно подготвени от своите учители рецитираха, пяха, драматизираха и отговаряха на сложни загадки, кръстословици и състезания и изработване на книжки. Включиха се ученици от ОУ „Иван Вазов” – 1 „б” клас, с ръководители г-жа Киндова и г-жа Найденова, 4 „б” клас, с г-жа Мария Бабаджанкова; 3 „а” клас, с г-жа Милена Стоилова; 4 „г” клас, с г-н Кирил Маринов и г-жа Димитрова. Ученици от СУ „Отец Паисий” – 3 „а” и „б” клас, с ръководители г-жа Белберова и г-жа Чаушева. Деца от ДГ „Синчец”, група „Пипилота”, с г-жа Узунова; ДГ „Веселушко”, група „Мики Маус” и „Слънце”, г-жи Колева и Диева.

Целта на организираната от МОН Националната седмица на четенето е да насърчи и повиши грамотността на учениците. През дните, в които се проведе инициативата, от Детски отдел на Регионална библиотека са заети над 150 книги от малките читатели, съобщиха от регионалната библиотека в Смолян.

Вирни се горе